10 Şubat 2012 Cuma

Transfere Devam :)





Birşey itiraf etmek istiyorum arkadaşlar :) Ben bu transfer işine bayıldım istiyorum ki çeşit çeşit yapıp arkadaşlarıma hediye edim :) ama şuan imkanlarım kısıtlı inş. ilerde yapcam :) tabi daha ii öğrenmem lazım bende evdeki şeyleri değerlendirmek istedim sizce nasıl olmuş :) 



 Evet bu bir kavanozdu görmüş olduğunuz gibi ilk çok korktum acaba camı boya tutarmı diye ya bismillah dedim başladım ve gayet de tuttu birinci aşamada tabiki hiç bişey tutmaz bir kat sürdüm boyayı akrilik beyaz boya sonra kurudu ikinci katı sürdüm kurudu üçüncüyü sürdüm tamamen yedi her tarafı :) 

Daha sonra peçete almıştım onu katlarından ayırdım yalnız iki kat ayırabildim belkide iki lattı onu bile zor ayırdım :((( sonra transfer tutkalı ile yapıştırdm sonuç bu :)) Nasıl :) 



ve işte buda abim öyle ıvır zıvırını attığı bir kap aldım diye demediğini bırakmadı annemde öyle ve hala nye bu hale getirdn diye kızıo of hiç bişi beğenmiyorlar çok mu kötü olmuş yaa :(( burda parlak çünkü vernik henüz kurumadan çektm resmi :(( 



Ve buda bürodan aldığım tabak eski hali ve yeni halleri tamam haklısınız eski hali daha güzel :) dedm ki bir de transfer kağıdı ile denim ama beceremedm :S elime yüzüme bulaştı dışı böyle çok parlak oldu yok yok bu işi tam öğrenemedim galiba :( yardım et hobi vaktiiii :))) neden böyle opldu ya tutkal hep belli oldu ne yapmak gerek belli olmasın die off deli olcam ben bunu beğenmedm malesef sıra sizde canlar bekliyorum yorumlarınızı :) 

Ama bu ikiliyi sevdim :) şuan ne yapcam bilmiyorum bunları belki yeri gelir hediye veririm belkide kendim kullanırım ama hiç kırmızı bişiyim yok ki :D 

35 yorum:

  1. bence gayet güzeller ellerine sağlık canım
    tabkta biraz belli olmuş ama çok kötü durmuyo
    bendede bazen tutkal çirkin görnüyo
    kesin çözüm bulanilmiş değilim cvplerı takip edicem belki benimde işime yarar:)

    YanıtlaSil
  2. Dilek : Çok teşekkürler :) Bencede takip et ama hala bir hareketlilik yok :) bugun herkes dinlenmede galiba :D umarm ona çözüm bulunur yoksa çok şeker dururlar dimi .)

    YanıtlaSil
  3. bencede gayet güzel olmuş senden imrendim bak bende yapmak istiyorum nasıl yapıyorsun ne malzeme gerekli bunlar için

    YanıtlaSil
  4. Bakımlı Anneler :) Erindiğim için yazmadım ama madem sordunuz yazayım bende bilmiodm netten hobi vaktinin bloğuna gittm dolu şey var güzelce açıklamış ben buna ne malzeme aldsım hemen söylim .

    1- Akrilik beyaz boya
    2- Fırça
    3- Peçete desenli
    4- Transfer tutkalı yada peçete tutkalı :)

    yapılışınıda yazdım üstte :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuşlar ellerine sağlık canım.ben hiç beceremiyorum böyle güzellikleri .inşallah öğreneceğim sizler sayesinde sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Mihrimah : İnan bende hep öyle derdm beceremem yapamam sonra bi heves geldi aldım malzemeleri bismillah dedm başladım ve bırakmak istemiyorum şimdi :)

    yapmak istediklerimde şunlar

    Ahşap kutu
    Ahşap tepsi
    Ahşap Peçetelik
    Ahşap çerçeve :) vs :) ne çok dimi :)

    YanıtlaSil
  7. sevgili roseone yaptıklarını çok beğendim gayet şık olmuşlar ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  8. maşallah diyorum bir kavanozun dönüşümü çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  9. Gurme Şirine : Çok saol şirinem :) beğenmene çok mutlu oldum .)

    *ssdesignbutik : Çok teşekkürler evet bende ilk gördüğümde nasıl böyle olurlar derdm ve yapmak istedm elimden geldiği kadar yaptım bakalım :)

    YanıtlaSil
  10. BALIMMM ÇOK GÜZEL OLMUŞLAR YAA VALLA SEN İYİ ALIŞTIN BU İŞE..=)
    BAK İYİ ÖĞREN BENDE SENDEN ÖĞRENCEM HEE..=)

    YanıtlaSil
  11. cicibicişeyler: Tamam kuzum işte yapa yapa öğrencem inş. Takip et beni :) ok bana desenli peçete lazım oluo ama buralarda hiç güzel bulamıom :( nette bakıom herkes güzl buluo yaa :S neyse bir ahşap tepsi yapmayı düşünüom güzel olursa sanada çeyizine yaparım kuzum :)

    YanıtlaSil
  12. CANIM BENIM SENIN O GÜZEL YÜREĞİNE SAĞLIK..ALLAH RAZI OLSUN CANIM DÜŞÜNMEN BİLE YETIYOR BANA..ÖPERİM SENI COK COK..SEN NEREYE GELIN GIDIOSUN BUARADA?

    YanıtlaSil
  13. cicibicişeyler : Kuzum denizliye gitcem nişanlm orda görevli :( buralardn gidiyommm

    YanıtlaSil
  14. AYY KUZUMMM ÇOK GÜZEL BİRYERE GİDİYORSUNNN GÜNLÜK GÜNEŞLİK..DÜĞÜN NEZAMAN PEKİ?

    YanıtlaSil
  15. cicibicişeyler : Herkes öle diyo valla bende merak ettm şimdi :) hayırlısı ise yaza inş. kuzum hayırlı deilsede hiç bizamana :(

    YanıtlaSil
  16. rabbim hayırlısını versın tabıkı tatlım

    YanıtlaSil
  17. :)

    Birgül, harikasın...

    BEnce güzel olmuş, ayrıca peçetenin desenide çok güzel. Ellerine sağlık.

    El emeğine neden saygı duyulmuyor anlamadım doğrusu ve üzüldüm. :(

    Sırlı zemine (porselen) dekupaj yapıştırdığın için sanırım dümdüz zeminde tutkal iz yapmış olabilir. Çokta yoğun sürdüysen iyice belirginleşmiştir.

    Dekupaj resmin arkasına tutkalı sürüp yapıştırdın değil mi?

    Peçete yapıştırırken peçete ince olduğu için üstünden tutkalı sürüp yapıştırıyorsun.

    Dekupaj resmin (kağıtlardaki resim) arkasına tutkalı sürüp yapıştırıyorsun ki, resim zemine iyice yapışsın.

    YanıtlaSil
  18. Hobi Vakti : Ayyyy inanmıyorum sen beğendiysen devam edicem abla inş. :) onu evet dekuopaj yaptım arkasından yapıştırdım birde iki kat üste sürdüm bu hale geldi :D :D çok komikim biliyorum dur başkada yapcam ablam bide zımparaladım elim mah foldu ya bir yerde yazıodu resmi zımparalayın die normal kağıda çıktı alsam nolur olmas mı o kağt çok kalın :((

    YanıtlaSil
  19. kağıdı zımparalamana gerek yok, boşuna yormuşsun kendini :)

    Lazer printerden çıktı aldığın resmi kullanıyorsan sorun yok, ama printer lazer değilse ondan çıkan resimlerde dağılmalar olabiliyor. O yüzden renkli fotokopisini çıkarttırman gerek. İş yerinde renkli fotokopi makinesi varsa oradan fotokopisni çıkartabilirsin.

    YanıtlaSil
  20. sevgili birgul
    cok hos anlatmisin yaptiklarini
    bende bu isi cok severek vede bir senedir yapiyorum
    hergun yeni birseyler ogreniyorum
    bence en iyi bilen bile heran ogrenme cabasinda
    bunu en iyi anlatan bloglari izle
    ellerine saglik
    kocaman opuyorum

    YanıtlaSil
  21. 1Gül yaptıkların gayet güzel.
    Yanlış anlamaz isen bir iki tavsiyede vermek isterim :)

    Tabaktaki parlamalar çok belirgin bunun nedeni tutkalı yoğun sürmüş olmandan kaynaklanıyor eğer dekupaj tutkalı kullandıysan daha yoğundur peçete uygulamasına pek gelmez Peçete transferi için peçete tutkalını kullanmanı tavsiye ederim. Ayrıca Dekupaj tutkalı kullanacaksanda su ile hafif inceltebilirsin :) Dekupaj yaparken ki peçete de olsa resimde olsa ince ince sür, daha sonra bir kat objenin tamamına sür yani sadece peçeteli kısma değil tabağın tamamına ikinci katı sür böylelikle parlamaları yamalı bir şekilde olmasını engellemiş olursun sonra verğini uyguladığında hem kullanım açısından daha sağlam olmuş olur. Umarım bir nebze yardımcı olmuştur.

    Sen yorumlara bakma sakın :) devam et yapmaya ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  22. Hobi Vakti : Çok saol ablam ya zımparalamak gerek diye yazmıştı bir yerde uzman tv de mi ne izlemiştim birde ben fotokopiciye götürdm 100 gr lık kağıda almak istiyroum dedm onlar ona göre çıkarttı bellekteki resmi :S eğer sende örnek bir resm varsa posta yolu ile bana yollar mısın abla birde şu ayıcıklı peçetendn kaldıysa bir zarfa koyup yollar mısın :) çok oldum biliorum ama lütfeeeeeeeeeeeen :)

    YanıtlaSil
  23. Cihan : Evet Bende yeni başladım işte bugğün gittim iki tane boya aldım beyazım bitti ama ne çok şey boyadım onunla üç çerçeve bir kalemlik bir kap bir de kavanoz boyadım bence gayet ii yetti :) bugun de gittim krem ve çikolata kahve aldım bakalım neler ortaya çıkaracam :) çok merak eidyorum doğrusu :)


    Hepsi Hobi : Est. ne güzl bilgiler verdiniz bana ne alıncam :) evet dediğinz gibi yapmadım malesef o yüzdn böyle tuhaf bişey ortaya çıktı :S yoğun sürdüm bilemedm ilk dekupaj yaptım peçete yapmıştım da ama bunda baya değişik oldu üstüne kurumadan iki kat sürdüm birde tutkalım n üstünde transfer tutkalı yazıo :S yani hem peçete hemde dekupaj yapamam mı acaba :S neyse bakalım inş daha ii yaparım ama porselene yapmaktan vaz geçtim :( kötü oldu o yüzdn yoksa ben kaşıklığımada yapmak istiyrdm çeyizlerim bostumda kaşıklık varya ona yapmak istiyordum da nasıl yapcam şuan pek bilmiyorum :(

    YanıtlaSil
  24. 1gül yardımcı olabildimse ne ala, herzaman sonuçta bilgiler paylaşmakla güzellirler ortaya çıkıyor.
    Porselen için dekupaj yapmıyacağım demişsin. Denemeni tavsiye edeyim ondana küçük bir ipucu daha :)) nacizane.
    Porselene akrilik boya yada dekupaj uygulamadan önce cam yüzeyleri ve porseleni boyaya uygun hale getiren mediumlar var onlardan alıp boya öncesi uygulayabilirsin tabi bu bir masraf. Ama su bazlı mat verniğin varsa elinde boya yapmadan önce cam objeye yada porelene uygula bir gün beklet sonra sonra boyama ve dekupaj işlemini yapabilirsin böylelikle parlak yüzeyler boyayı daha iyi tutar. dediğim gibi dekupaj yaptıktan sonra bekle kurusun. daha sonrada objenin her tarafına bu tutkaldan ince bir kat at.:) sakın hevesini kaybetme sonuçta herkez deneme yanılma yolu ile öğreniyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. Hepsi Hobi : Çok teşekkür ederim yok mesela porseleni boyamak istemiyorum boyamadım da :) yani illede boya sürmek gerekiyor mu yoksa vernik yetermi dediğim gibi imkanları m kısıtlı maddi yönden elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum :) bende ki su bazlı vernik onunla önce bir kat sürcem kuruduktan sonra objeyi yapıştırcam zımparaya gerek var mı objeyi normal a4 kağıdına çıkarsak olurmu ? bunları öğrnmek istiyorum daha çokk :(

    YanıtlaSil
  26. Hazır porselene zımpara yapmana gerek yok. İstediğin resmi A4 bastırabilirsin iyi bir fotokobici bulman yada tavsiyem daha uygun fiyata bir ozalitçide bastırmanı tavsiye ederim 100- veya 120 gr kağıda. Örneği 20-25 resmi 5 tl. ozalitçide bastırabilirsin. Yeni başladığın göre boya alırkende ana renkleri almanı tavsiye ederim siyah, kırmızı, beyaz , sarı, mavi gibi ki bu renkleri birbirleriyle karıştırarak yeni renkler elde edersin ve daha ekonomik olur.:) dekupaj kağıdını (fotokopiyi) önce arka tarafına tutkalı sür objeye dikkatlice yarım yarım yapıştır sonra üzerinden pamuklu bir bezle yapıştırdığın yönde üzerinden geç ki daha iyi yapışsın ve katlanma olmasın. sonra üzerine tutkalı sürersin kuruduktan sonrada verniği 2-3 kat sür her kat arasında kurumasını bekle ve toz almamasına dikkat et. :)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  27. Hepsi Hobi : Yani zımpara yapmaya gerek yok kağıdı dimi :) ben ozaman aynı kağıda çıktı alim bana resim yollarmıısnız :) acaba istesem dekupaj resimlerinden :)

    YanıtlaSil
  28. 1Gül, hayır kağıda zımpara olmaz. :)
    mail adresini bana ilet birde nasıl bir objede ne gibi bir resim istediğini de belirtirsen ona göre gönderebilirim.

    YanıtlaSil
  29. çok güzel olmuş ellerine sağlık bende deniycem inş.

    YanıtlaSil
  30. hehehe ben bu post'a cok guldum neden mi ? abinin tepkisini soyle bir hayal ettim :p abiler zaten kiz kardeslerinle ugrasmazsa olmaz :) hepside birbirinden guzel olmus ellerine saglik canim benim, bende yapmak isterim :))
    bu arada mailime cvp gelmedi :))

    YanıtlaSil
  31. Bedia : Teşekkürler .)


    Kelebek Misali :) Mail atmayı unuttum ben yaf:) canım abiler aynen dediğin gibi bulaşmazlarsa rahat olmuolar :P

    YanıtlaSil
  32. sevgili 1gul
    emek verilen hersey guzeldir....
    bana yaptigin yorumlar cok guzel...
    tesekkurler

    YanıtlaSil
  33. ELLERİNE SAĞLIK CANIM YA COK GUZEL OLMUŞLAR,AKRİLİK BAYANIN CAMDA TUTTUGUNUDA BILMIYORDUM ,DENESEMMI ACABA BENDE :)

    YanıtlaSil
  34. Mervenin Kırmızısı : Canım benm aynen bende senin gibi tereddüt ediyordum acaba tutarmı die ama tutuyo valla çok da zevkli bence boyaması böyle bi yöne boyama yukarı aşağı gelgitlerle boya vede bir kat boya iyice kurusun sonra ikinci katı boya o da iyice kurusun üçüncü katı boya ok tatlm

    YanıtlaSil